Tartsd magasan a szellemi energiádat

Indiában szokás, hogy bizonyos ünnepek alatt böjtölnek. Miért böjtölünk, mit érünk el ezzel? A böjt célja, hogy megváltoztassuk a tudatunk állapotát. Önuralomra tanít. Ez az önuralom aztán életünk számos területén megnyilvánul. Nagyobb kontrollt fejlesztünk ki a szavaink és a viselkedésünk felett. Gyakran megjegyzik az emberek, hogy „nem akartam ezt mondani, de…”. A verbális és a fizikai agresszió is az önkontroll elvesztésének a különböző mértékű megnyilvánulása. Ez akkor történik, amikor a szellemi energiánk alacsony szinten van. A szellemi energia nem csak egy fogalom; mérhető olyan gépekkel, amelyek érzékelik az auránkat – a minket körülvevő energiamezőt. Ezt az energiamezőt az általunk kisugárzott rezgések hozzák létre, amiket viszont a gondolataink és érzéseink generálnak.

Minél pozitívabbak, békésebbek és boldogabbak vagyunk, annál magasabb az energiaszintünk. Ez az energia hatással van a körülöttünk élőkre, és ők ennek megfelelően reagálnak a jelenlétünkre és a viselkedésünkre. Ahhoz, hogy az energiaszintünket magasan tartsuk, figyelnünk kell a gondolatainkra, a beszédünkre és a viselkedésünkre. Ellenőrizhetjük és mentálisan feljegyezhetjük mindazokat a dolgokat, amiket teszünk és kimerítik az energiánkat, mint például az ingerültség vagy a pletykálkodás. Sok olyan dolog lehet az életünkben, ami nem tökéletes, de az, ahogyan látjuk és beszélünk azokról, meghatározza, hogy csökkentik az energiaszintünket vagy nem. Aki például szangvinikus beállítottságú, az még egy nagyobb problémát is könnyedén vesz, azzal a meggyőződéssel, hogy minden jóra fordul. Ez a hozzáállás boldoggan és stabilan tartja őket a kihívások közepette.

Ezzel ellentétben egy hipochonder mindig a betegség miatt aggódik. A derűs szemlélet talán nem oldja meg teljesen a problémáinkat, de megvéd a haszontalan aggodalomtól és bánattól. Sokkal jobb, ha vidáman nézünk szembe a kihívásokkal, mintha lehangolttá válnánk. A helyzetek jönnek-mennek, és nem szabad hagynunk, hogy megfosszanak bennünket az energiánktól, amely értékes erőforrás, amit meg kell őrizni, hogy szembenézhessünk az élet minden kihívásával.

A szavak, amikkel mentálisan vagy verbálisan jellemzünk egy helyzetet vagy egy személyt, befolyásolják a rezgésünket. Ha pozitív terminológiát használunk, az magasan tartja a rezgésünket. Ezeknek a rezgéseknek megvan az ereje, hogy akár meg is gyógyítsák a testet a betegségektől. Mindannyian hallottunk vagy olvastunk már olyan emberekről, akik dacolva az orvosuk előrejelzésével, meggyógyultak és hosszú életet éltek, vagy bebizonyították, hogy az asztrológus tévedett, és sikerrel jártak egy állítólag rosszul induló vállalkozásban. Néha az ilyen sikerek csodának tűnnek, mert megkérdőjelezik a konvencionális bölcsességet. A tudatunknak megvan az ereje ahhoz, hogy ilyen csodákat tegyen.

Csodákat azonban csak akkor tudunk tenni, ha szellemi erővel rendelkezünk. Ahhoz, hogy ezt az erőt felhalmozzuk, helyesen kell meghatározni a prioritásainkat. Az elsődleges prioritásunknak önmagunknak, a léleknek kell lennie. Más szóval, a tudatunknak és az intellektusunknak mindig pozitívnak és erősnek kell lenniük. Ez akkor fog megtörténni, ha a gondolataim és érzéseim az irányításom alatt állnak. A második prioritás a fizikai egészség, majd a kapcsolatok. Ha ezt a három legfontosabb prioritást rendben tartjuk, akkor könnyű lesz minden mással foglalkozni. Nemcsak a legjobb formámat fogom hozni, de képes leszek másokat is a lehető legjobban szolgálni.