Meditáció 3. lépés

A lélektudatosság az első és legfontosabb lépés ahhoz, hogy olyan életet élj, amilyet szeretnél, egy boldog, békés, elégedett, szabad életet, tele szeretettel. Amikor azon meditálsz, hogy te egy lélek vagy, akkor aktiválod önmagadban a lélek tulajdonságait és a felszínre hozod azokat.

Ez azonban még nem elegendő. Hogyan vagy képes fenntartani ezeket a tulajdonságokat, erőket, képességeket, úgy hogy azok a rendelkezésedre álljanak az egésznap folyamán, mialatt szembe nézel az élet kihívásaival?

A rádzsa jóga meditációnak van egy második lépése. Ez a második lépés a lélek energiával való feltöltése.

Mindenhez kell energia. Gépkocsidnak szüksége van üzemanyagra, a testednek szüksége van ételre, a mobiltelefonodat újra fel kell tölteni. Hogyan lehet a lelket újratölteni?

A lélek nem anyagi, ezért ahhoz, hogy feltöltsük a lelket, kapcsolatba kell lépnünk egy nem anyagi erőforrással.

Ez az erőforrás mindenki számára elérhető. Ez az erőforrás nem az anyagi világban van és mindig teljes.

Ugyanúgy, mint te, ez az erőforrás is egy élő fénypont, élő energia.

Azonban veled ellentétben, ez a fénypont soha nem jön el az anyagi világba és így soha nem változik. Ez a különleges lélek az állandó energia pontja, egy örökké tiszta lény.

A rádzsa jóga meditációban erre a lélekre a Legfelső Lélekként utalunk. Ez a lény egy olyan lélek, mint amilyen te vagy. Te egy megtestesült lélek vagy egy emberi testben. A Legfelső Lélek is egy olyan lélek, mint te, de nincs teste.

Ez a tiszta, jótevő, mindent tudó lény egy sugárzó fény, a tiszta, feltétel nélküli szeretet forrása és egy korlátlan energia.

A Legfelső Lélek a fény csendes és békés dimenziójában él. Ő az egyetlen, akit soha nem befolyásol az anyagi világ változása és hanyatlása. Itt a földön minden embernek szembe kell néznie az állandó változással és energiaveszteséggel.

A Legfelső Lélek egy olyan energiaforrás, ami állandó, soha nem változik.

Minden, ami létezik, rendelkezik egy lakhellyel. A fizikai lényeknek szükségük van fizikai elemekre az életben maradásért: levegő, föld, tűz és víz. A nem anyagi energiából álló lényeknek semmire sincs szüksége ebből. A hely, ahol a Legfelső Lélek él, egy fénnyel teli hely. A fény dimenziója. Hogy jobban megértsd a fény régióját, képzeld el az ég felső részét, ami a felhők felett van. A Legfelső Lélek lakhelye az aranyló fény régiója. Ez a fény a ragyogó napfelkeltéhez hasonlít. Ennek a fénynek a tulajdonságai a csend, a nyugalom, a béke és a feltétel nélküli szeretet. Ebben a világban nincs idő, nincs változás, nincs mozgás, ez egy csendes, gyönyörű hely. Ez a hely nem rendelkezik földrajzi meghatározással, nem lehet elhelyezni egy térképen, a meditációban azonban segítségedre lehet, ha erre a helyre úgy gondolsz, mint ami túl van a Földön, az anyagi világ felett áll.

A Legfelső Lélek lakhelye a te otthonod is. Ez a lélekvilág.

A Legfelső Lélek mindannak a forrása, ami hiteles, igaz és eredeti. A Legfelső Lélek a jótevő. Amikor meditálsz, képes vagy összekapcsolódni ezzel a jótékony Forrással, aki tele van szeretettel; feltétel nélküli szeretettel, aki olyannak fogad el, amilyen vagy és erővel tölt fel, hogy a legjobb legyél. A Legfelső Lélek univerzális, és bárki számára elérhető.

Talán azon elmélkedsz, miért a Legfelső Lélek nevet használjuk és nem a hagyományos Isten, vagy Allah, vagy isteni megszólítást. A rádzsa jóga meditáció egy nagyon egyszerű gyakorlat, amiben a lélek összekapcsolódik ezzel a nagyon tiszta energiaforrással. Ehhez nincs szükség semmiféle vallásos hitre vagy elfogadásra.

Ahhoz, hogy vegyük a Legfelső Lélek energiáját, nem szükséges hinnünk Istenben. Fontosabb az, hogy nyitottság legyen annak az elfogadására, hogy létezik egy nagyobb energiaforrás, mint te magad. Ha nyitott a tudatod, kísérletezhetsz egy személyes, közvetlen kommunikációval a Legfelső Lélekkel és magadba szívhatod a korlátlan energiát, ami mindenki számára elérhető.

Egyszerűen maradj nyitott arra az elgondolásra, hogy létezik egy nagyobb energiaforrás, mint te.

Ami számít, a saját tapasztalatod.

A 21. században a tudomány és technológia megteremtette a kommunikáció sokféle lehetőségét. Ha 100 évvel ezelőtt valakinek egy e-mailt vagy egy mobiltelefont mutatsz, nagyon elcsodálkozott volna. A mobiltelefonnak nincs szüksége telefonzsinórra. Képesek vagyunk egymással “drót nélkül” kommunikálni a laptopok segítségével. Manapság az internetet és a drótnélküli kommunikációt magától érthetőnek tartjuk

Ahogy a lelkek a Legfelső Lélekkel kommunikálnak, az is egy drótnélküli kapcsolat. A Legfelső Lélekkel való kommunikáció egyszerűbb, mint a mobiltelefon vagy az e-mail használata. Az összes, amire szükség van, a lélektudatosság és a szándék, hogy összekapcsold önmagad a Legfelső Lélekkel. A gondolatok és az érzések az eszköz, hogy a lélek összekapcsolódjon a Legfelső Lélekkel.

Az első lépés a meditációban, hogy befelé fordulsz azzal a gondolattal: “Én egy lélek vagyok.” Azzal, hogy kihúzod a stressz, a félelem, az aggodalom, a harag, az önmagadban való kétség minden csatlakozóját, és átkapcsolsz a lélektudatosságra, szabaddá válsz az összes negativitástól. Ezt hívják belső békének.

Amikor elkezded megtapasztalni a belső békét, akkor ráhangolódsz a Legfelső Lélek rezgéseire. Ahogy a gondolataid erre a magasabb tudatállapotra emelkednek, és megteremted a mentális kapcsolatot a Legfelső Lélekkel, az energia elkezd feléd áramlani. Ez nagyon szubtilis, így nem biztos, hogy eleinte felismered ezt az energiát.

Ha engeded, hogy gondolataid vándoroljanak, a kapcsolat megszakad. A legtöbb ember először nehéznek találja az összpontosítást. Ha észreveszed, hogy gondolataid másfelé mennek, fordíts a figyelmedet újra a Legfelső Lélekre.

Az egyik módja, hogy jobban elfoglald magad a meditációs tapasztalatokban, hogy használod a szívedet. A tudatod értelmet és megértést keres. A szíved azonban kapcsolatot és szeretetet akar. Először megérted a tudatoddal, hogy te egy lélek vagy és képes vagy összekapcsolódni a korlátlan energiaforrással.

Annak érdekében, hogy a kapcsolat még erősebb legyen, használod az érzelmeidet.

Szánj időt arra, hogy fejleszd a drótnélküli kapcsolatot a Legfelső Lélekkel.

Jegyezd le a tapasztalataidat.

Jegyezd le az átéléseid utóhatását.

Egy emberi lény sokféle kapcsolatot tapasztal az életében. Gyermekként kerülsz kapcsolatba a szüleiddel, testvérként a bátyáddal vagy nővéreddel, barátságot kötsz másokkal, tanulsz a tanárodtól, családot alapítasz a pároddal, gondoskodsz a gyermekeidről, az idősektől útmutatást kapsz, és azok inspirálnak, akikre felnézel. A sok kapcsolatban, amiket megtapasztalsz az életedben, ott van a hovatartozás és a szeretet érzése.

A szeretet és a hovatartozás érzésével kezded újra megtapasztalni a kapcsolatodat a Legfelső Lélekkel. Ebből kiindulva tudsz kísérletezni a különböző kapcsolatokkal és önmagadba szívni azt az energiát.

Lehet, hogy feltétel nélküli szeretetre van szükséged, ami elfogad olyannak, amilyen vagy. A meditációdban gondolj arra, hogy gyermekként ülsz a Legfelső Lélekkel, aki az édesanyád, és fogadd el a feltétel nélküli szeretet energiáját.

Lehet, hogy van valamilyen problémád. Add át a terhedet a Legfelső Léleknek, mint ha az apád lenne, és válaszként megkapod az erőt és támogatást.

Feltárhatsz bármilyen kapcsolatot a Legfelső Lélekkel és sokféleképpen megtapasztalhatod a belőle áramló energiát.

Bármilyen kapcsolatról legyen is szó, az mindig egy kétoldalú kommunikáció. A Legfelső Lélek mindig a rendelkezésedre áll. Az összes, amit tenned kell, elkezdeni a párbeszédet, a kommunikációt. Más szóval, kapcsolatot teremtesz Vele a meditációs gyakorlatodon keresztül.

Mindennap válassz egy másik kapcsolatot a Legfelső Lélekkel. Mindennap írd le a tapasztalataidat.

Sokféleképpen lehet kapcsolatot teremteni.

A kapcsolatod a Legfelső Lélekkel teljesen személyes. Olyan kapcsolatot teremthetsz és oly módon, ami számodra jelentőséggel bír. Minden nap próbálj valami újat, és nézd meg, mi az, ami neked működik.

Lehet, hogy egy vizuális személy vagy. Akkor képzeld el magad egy lélekként, aki összekapcsolódik a Legfelső Lélekkel egy ezüstfonállal.

De ott lehet a kapcsolat érzése pusztán azzal is, hogy emlékszel arra, ki vagy te és ki a Legfelső Lélek.

Lehet, hogy úgy érzed, egy fénysugár köt össze a Legfelső Lélekkel és az a tiszta energia áramlik feléd.

Lehet, hogy szavakban gondolkodsz, és így fejezed ki a kapcsolatodat a Legfelső Lélekkel.

Lehet, hogy a szíveden keresztül lépsz kapcsolatba Vele, és megtapasztalod az önzetlen szeretet áramlását a Legfelső Lélektől.

Elképzelheted, hogy egy színes fényszökőkút alatt ülsz, és színes fények szóródnak rád, ugyanúgy, mintha egy szökőkút vize.

Megtapasztalhatod a barátság érzését vagy egy partneri kapcsolatot a Legfelső Lélekkel.

Egy szívtől-szívig tartó beszélgetést is folytathatsz Vele.

Kísérletezz az összes kapcsolattal. Jegyezd le a tapasztalataidat. Válaszd ki a kedvenc módszeredet, és azt gyakorold, amennyit csak tudod a nap folyamán.

Hogy érzed magad?

Gondolkozz el egy pillanatig azon, hogyan teremtesz kapcsolatot. Néha, mialatt másokkal beszélsz, a gondolataid elkalandoznak. Bár még mindig folytatod a beszélgetést, de a kapcsolat minősége már nem teljes.

Akkor jön létre jelentőségteljes kommunikáció, amikor érdeklődéssel rendelkezel, amikor mélyen figyelsz, amikor őszintén megosztod a gondolataidat és érzelmeidet.

Néha annyira belemerülsz a társalgásba, hogy nem veszed észre az idő múlását, és hogy mi történik körülötted.

Ugyanez történik, amikor a Legfelső Lélekkel akarsz kapcsolatot teremteni.

A kapcsolat jelentőségteljesebb lesz, amikor érdeklődsz, elkötelezett, odaadó és összpontosított vagy.

A gondolataid természetesen vándorolhatnak, de a rendszeres napi meditációs gyakorlattal képes leszel elkapni és helyes irányba terelni a gondolataidat. Emlékezz, a rádzsa jóga meditáció azt jelenti, a gondolataid egy általad választott téma felé irányítani.

A második lépés a rádzsa jóga meditációban megteremti a kapcsolatot a Legfelső Lélekkel. Itt találsz néhány leírást, melyekből választhatsz. Minden leírásban vannak javasolt gondolatok a meditációhoz.

Ismételd és bővítsd ki ezeket a gondolatokat önmagadnak, engedd, hogy mélyen gyökeret verjenek a tudatodban.

Társ a csendben

Lelassítom a gondolataimat és tudatába kerülök a bennem lévő csodálatos csendnek, különösen a gondolataim között. Erre a csendre van szükségem, ami képessé tesz arra, hogy a belső békém mély forrásából merítsek. Ellazulok ebben a csendben. Ráhangolódom a Legfelső Lélek csendes társaságára, a legerősebb és legcsendesebb tudatra, amivel valaha is találkoztam.

Az Egyetlen Fényének aurájában ülök

A tudatom szemével látom önmagamat egy fénypontként, a tiszta energia pontjaként, lélekként. Egy fényaura vesz körül. A Legfelső Lélek felé fordítom a figyelmem. A Legfelső Lélek is egy fénypont, fény

aurával rendelkezik, úgy, mint én. Érzem, ahogy a Legfelső Lélek közelebb hív. Belépek a Fényének Aurájába. Biztonságban érzem magam, érzem, ahogy üdvözöl és táplál.

Mágneses vonzás

Újra arra gondolok, hogy én egy lélek vagyok és az anyagi testem nem korlátoz többé. Ráhangolódok arra a tiszta, szeretetteljes energiára, ami átjárja a világegyetemet. Egyre közelebb akarok kerülni ehhez a tiszta energiaforráshoz. Engedem, hogy a világegyetem szerető szíve magához vonzzon, úgy, ahogy az iránytűt is vonzza az mágneses pólus.

A fény szökőkútja

Érzékelem, hogy egy lélek, egy élő fény vagyok. Egy fény szökőkút alatt ülök. A fénycseppek úgy hullnak rám, mint puha hópelyhek és feltöltenek energiával. Minden egyes szín különböző lelki tulajdonságot szimbolizál: béke, szeretet, elégedettség, szabadság, akaraterő és boldogság. Elmerülök ebben az életet adó szökőkútban. Bármit vehetek, amire szükségem van.

Az üzenetem elküldése

Lélektudatosságban ülök. A Legfelső Lélekre emlékszem a fény világban. Amilyen könnyen el tudok küldeni egy e-mailt, egy üzenetet küldök Neki, ami egyszerűen azt mondja: “Itt vagyok.” Várom a választ.

Naplemente

Egy lélek vagyok, súlytalan és szabad. Egy gyönyörű naplemente közepén képzelem el magam. Gyönyörű aranyló fényben lebegek. Előttem van ennek a csodálatos aranyló fénynek a Forrása, mint a sugárzó Nap. A Hozzá tartozás mély érzése járja át a szívemet.

Fénysugár

Elképzelem magam, amint csillagként lebegek a végtelen térben, egy nyugodt éjszaka. Egy erőteljes, izzó nap körül keringek. A nap fénylő sugarai szétterjednek minden irányba. Egy fénysugár felém tart, amit magamba szívok. Bármit kerestem, ebben a fénysugárban benne van. Érzem, ahogy teljesen feltöltődöm.

Az elemem feltöltése

Tudatába vagyok annak, hogy energiaszintem lemerült, ezért fordulok a korlátlan energiaforráshoz. A kapcsolat azonnali és drótnélküli. Ahogy emlékszem a Legfelső Lélekre, az energia azonnal elkezd felém áramlani. Feltöltöm az elemem.

A jövő kezdete

Energia vagyok. Életerő vagyok. Fény vagyok. Én, a tiszta fénypont, az örökké tiszta Fény, a Legfelső Lélek társaságában találom magam, akinek a fénye elér engem. Bármire van szükségem, magamba szívom. Amikor teljessé válok, tovább sugárzom a fényt.

A fény laboratóriuma

Ennek a kornak a nagy tudományos felfedezéseire gondolok. Az atomrészecskék és a rezgések megismerésére, a kvantum fizikára, az elméletre, hogy az anyag is energia, ami egy alacsonyabb frekvencián rezeg. Eltűnődök a csodálatos lelki fényemen. Kísérletezek azzal a hatalmas energiával, ami akkor teremtődik, amikor kapcsolatba lépek a Legfelső Lélekkel.

Feltételnélküli szeretet

Én egy lélek vagyok ebben a testben. Az örökké szeretetre méltó Legfelső Lélek társaságában vagyok, aki feltétel nélkül szeret és olyannak fogad el, amilyen vagyok. Ez a szeretet átmelegít a szívem legmélyéig. Elengedem a szomorúságot, átadom a körülöttem levő fénynek és engedem, hogy a szeretet feltöltse a szívemben rejlő űrt.

A nagy Gyógyító

A lelki egészségem támogatásra szorul. A lelki betegségek legyengítettek és korlátolttá tettek. Átadom magam a nagy lelki Sebésznek. A lézersugaras sebészet eltávolít belőlem mindenféle negativitást, mindent, ami haszontalan, ami ártalmas a jólétemnek. Fényterápiát kapok, és újra feltöltődök pozitív életerővel. Teljesen megbízok ebben a Sebészben, hiszek abban, hogy teljesen visszaállítja az egészségemet, a pozitív és energiától duzzadó énemet.