Érzelmi immunitás nehéz időkben

Számos tanulmány bizonyítja a pszichológiai egyensúly és a mentális egészség fontosságát a jobb fizikai immunválasz garantálásában. Ez magában foglalja érzelmeink állapotát is. Van pár dolog, amit megtehetek, hogy erősítsem az érzelmi immunitásomat, vagy más szóval, hogy megerősítsem a belső ellenálló képességemet. Az első eszköz, hogy jobban megértsük létezésünk szellemi dimenzióját. Én egy szellemi lény vagyok, aki átéli ezt az emberi tapasztalatot. Én a szerepemet játszom ebben a darabban. Nem tudom ellenőrizni senki más szerepét. Tudom, hogy a belső természetem a béke, de ezt nagyon könnyű elfelejteni azzal, ami körülöttünk történik. A belső eszköz kifejlesztésének második eszköze, ha gyakorlom a meditációt a szellemi természetemről, hogy felmerítsem azokat a tulajdonságokat, amikre szükségem van, hogy szembenézzek bármivel, ami elém jön. Annyi minden történik a környező világukban, hogy olyan könnyen bele lehet ragadni a szituációkba és a kapcsolatokba.

Ez érzelmileg rendkívül sebezhetővé tehet engem. Nem világos gondolkodással és ellenőrizetlen érzésekkel az érzelmek eluralkodhatnak rajtam. Ha ez megtörténik, akkor semmi értelme annak, hogy ideiglenes menekülésekkel megpróbáljam eltompítani azt, amit érzek. Még inkább beleragadok a jelenben, ahelyett, hogy a nagyobb képet látnám. A legjobb dolog, ha elszakadott megfigyelőként tekintek a provokatív helyzetekre. Ez azt jelenti, hogy megerősítem a látásomat a múlt befolyásának és a jövő lehetőségeinek bevonásával. Ez segít abban, hogy tudatosan elfogadjam a jelent. Elképzelem, hogy az egész helyzet egy színház színpadán történik. A hátsó sorban ülve nézem az előadásomat. Akkor könnyebb elfogadni, ami történik, és megtenni a megfelelő változtatásokat. Ezzel a gyakorlattal erősebbé és ellenállóbbá válok, és nem engedem, hogy bárki vagy bármi elvigyen a béke és a jólét érzésétől. Ez a kulcs.

Mindig választhatok, mit gondoljak és érezzek, függetlenül attól, mások hogy viselkednek, mit tesznek vagy mondanak. Az nem úgy van, hogy beleugranak a fejembe, és megteremtik a gondolataimat és érzéseimet. Mindig én vagyok azok szerzője. Ha pozitívan tudom kezelni az érzelmeimet, képes leszek enyhíteni a stresszt, hatékonyan kommunikálok, együtt érzek másokkal és elkerülöm az esetleges konfliktusokat. Ez segít az erősebb kapcsolatok kialakításában otthon és a munkahelyen. Az egész arról szól, hogy képesek legyünk kezelni önmagunkat úgy, hogy az impulzív érzések és viselkedés fokozatosan ellenőrzés alá kerüljenek. Ez arról is szól, hogy tisztában legyek az érzelmi állapotom másokra és a világra gyakorolt hatásával. Az önismeret és a meditáció gyakorlása révén képes leszek több erőt és ellenálló képességet teremteni az életemben.