Béke, szeretet és boldogság

Béke, szeretet és boldogság

Talán az élet lényegét három dologban lehet összefoglalni: béke, szeretet és boldogság. A béke ott van lényünk mélyén. A szeretet az, amiért itt vagyunk, ez a kapcsolatok összekötő energiája és minden élet kreatív impulzusa. A hiteles boldogság akkor merül fel belőlünk, amikor önzetlen módon, szeretettel adunk, amikor a motivációnk igaz és szeretetteljes. Ugyanakkor mindannyian láthatjuk, hogy az önzetlen, belülről fakadó, szeretetteljes kapcsolatok egyre jobban hiányoznak a békétlen világunkban. Ezért a hiteles boldogság szent grálját nagyon nehéz megtalálni. A belső béke paradoxonja, hogy az ott van mindannyiunkban, mert ezek vagyunk.

A béke a belső derű, a nyugalom és az erőszakmentesség állapota. A békének ebben az állapotában, harmóniában vagyok mindennel és mindenkivel

A szeretet összekapcsol. A szereteted minőségét meghatározza a szándék, ami ott van minden gondolatod, szavad és tetted mögött. Az igazi szeretetben soha nincs elvárás. Az igazi szeretet vágyak nélküli, ugyanakkor gondoskodó. Az igazi szeretet soha nem teremt szükségletet vagy függőséget, amelyben a másik lény nem találhatja meg önmagát, vagy nem lehet önmaga. Az univerzumban a szeretet a legnagyobb erő és áldás.

A boldogság táplál. Csak akkor lehet hiteles boldogság, ha azt az igazság körvonalazza, szeretettel adják és magában hordozza a béke és elégedettség ajándékát. Az elégedettség mindenki elfogadásából születik. Mindent és mindenkit elfogadni olyannak, amilyen. A boldogság a dolgok helyes és pontos megtételének a gyümölcse. Az üdvösség a legnagyobb boldogság, amikor szabad vagy minden ragaszkodástól, vágytól, elvárástól és illúziótól.