A szellemi erő

A szellemi erő

A szellemi erő valójában egy olyan erő, ami véghezviszi a változást. A szellemi erő nem azt jelenti, hogy azzal egy halott személyt életre keltünk vagy végetvetünk egy betegségnek fizikai szinten, de a szellemi erő valami olyasmi, amivel nap mint nap kísérleteznünk kell az életünkben. Olyan helyzetekben, amiket általában nehéz tolerálni, amikkel nehéz megbirkózni vagy amik zavarodottság okoznak. Ahogy fejlesztem magamban a szellemi erőt, látni fogom ennek az eredményét.

A szellemi erő elsődlegesen azt jelenti, hogy képes vagyok önmagamat szabaddá tenni a függőségektől. A szellemi erő nem azt jelenti, hogy mások felett gyakorlok hatalmat, de azt jelenti, hogy én, magam szabad maradok. Szabad a befolyásoktól, szabad a kötésektől, önmagam mesterévé válok. A szellemi erő jele az, hogy megállok a saját lábamon, függetlenül, szabadon. Képes vagyok dönteni és abba az irányba haladok, amit én választok.

A szellemi erő egy másik aspektusa, hogy szabaddá válok minden függőségtől a szokások tekintetében is, amik hosszú időn át kötésben tartottak. Mi tesz függővé? Az emberek csak az egyik tényező, ennél sokkal szubtilisabbak a szokásaink és vágyaink. Ez a kettő is részei a függőségünk történetének. Ahogy egyre szabadabbá válok, képes vagyok egyre jobban értékelni önmagamat is. Visszatérek az önbecsülés állapotába, a saját méltóságomhoz. Erővel rendelkezem ahhoz, hogy szabaddá tegyem önmagamat. Szabaddá a függőségektől, szabaddá a szubtilis vágyaktól, és szenvedélyektől. A szellemi erővel újból mesterré válok.

A választás idején mutatkozik meg a szellemi erő. Egy szituációban két különböző magatartás is felmerülhet. Az egyik, amikor reagálok, amikor haragossá válok, durva dolgokat mondok, ami a másiknak szomorúságot, fájdalmat okoz vagy nagyon nyugodt és békés maradok, és egyszerűen mindent elengedek. Ezekben a pillanatokban mutatkozik meg a szellemi erő nagysága. De amikor hiányzik a szellemi erő, nem ismerem fel, hogy milyen választási lehetőséggel rendelkezem. Egyszerűen utat engedek az érzelmeknek, a reakcióknak és olyan dolgokat mondok, amiket nem kellene. A későbbiekben én is érezni fogom ennek a hatását és sajnálom, hogy szomorúságot okoztam. A szellemi erővel képes vagyok arra, hogy jól válasszak, és a helyes irányba haladjak. Ha ezt gyakorlom az életemben, akkor fogom igazán tisztelni önmagamat.