Türelem

Türelem

A jót, a pozitívat és az igazat nem lehet azonnal vagy automatikusan elérni, ezek időt és valamilyen folyamatot, fejlődést igényelnek. Néha cselekednünk kell, és néha várnunk kell. Az emberek gyakran erőltetik a dolgokat, hogy megtörténjenek. Ha a siker minden centimétere harcon vagy konfliktuson keresztül szerzett, akkor a győzelem nem édes.

Hogyan dolgozik a kertész? A kertész kiválasztja a talajt, és a szezonnak megfelelően elveti a megfelelő magot. Szereti a munkáját: felszántja a talajt, elveti a magot, aztán öntözi a növényt; de végül is tudja, hogy a természeten múlik, hogy megmutassa az élet csodáját. A kertésznek mindig figyelmesnek kell lennie, biztosnak kell lennie abban, hogy elegendő vizet adjon, hogy a rovarok ne támadják meg a növényt, de nem uralhatja a folyamatot. Együttműködik a természettel és segíti a természetet, de nem szabad beavatkoznia. A legszebb kert a kertész és a természet közötti társas viszony gyümölcse; a kertész igazodik a törvényszerűségekhez és megérti, mikor lépjen közbe és mikor várjon.

Az igazi siker mindig a társas kapcsolaton alapszik. Egy igaz kapcsolatban nemcsak a saját szerepünket ismerjük fel, hanem másokét is. Másoknak is lehetővé tesszük, hogy hozzájáruljanak a feladathoz anélkül, hogy mellőznénk a saját felelősségünket. De gyakran elfelejtjük megtartani az egyensúlyt.

A kertésznek meg kell értenie az egyensúly törvényét, egyébként túl sokat vagy túl keveset fog tenni, és akkor a kert szépsége és termőképessége csökken. A kertésznek tisztelettel kell lennie az idő iránt. Türelemmel kell rendelkeznie, hogy kivárja a megfelelő évszakot a virágjai elültetéséhez, mert ha a különleges magvak a helytelen időben kerülnek elültetésre vagy a helytelen helyre, akkor bármilyen sok a figyelem, nincs eredmény. Mindazonáltal a türelem egyedül nem elég. A türelem a megfelelő megértés nélkül azt jelenti, hogy a várakozás nem igazodik a helyzet igazságához.

A tétlenség és a türelem nem ugyanaz a dolog. A tétlenség lehet fásultság vagy közönyösség. Ez akkor van, amikor nincs késztetés az erőfeszítések megtételére, vagy a kötelezettség vállalására.

A helyes cselekedetek magvait kell elültetnünk, és felelősséggel és figyelemmel kell öntöznünk azokat. Soha ne erőltessük a dolgokat az én-központú vágyaink miatt. Az önző vágyak lerombolják a termést, amit le szeretnénk aratni. Nem lehet siker a boldogság és a jóérzés formájában, ha valaki állandóan közbelép és manipulálja azt, amit egyedül kellene hagynia. Tisztelettel kell együtt dolgoznunk a természetes folyamatokkal. Ezzel a tisztelettel minden dologból felmerül a benne rejlő jó.