Kvantumugrás: elmozdulni a maszktól a ragyogásig

Élet és kommunikáció

A kapcsolat élet és kommunikáció. Az egész élet a kapcsolatokról szól. A kapcsolat dialógus, kommunikáció, egy jelzés, amit a másiktól veszünk, vagy amit mi adunk. Amikor az adás nyíltan és öntisztelettel történik, ez megértést, elfogadást, megosztást teremt a másikban is. A kapcsolat maga az élet.

Kapcsolatom van a természettel, a fizikai világgal, a madarakkal, a virágokkal, a többi emberrel, akik a társaim az utazásban és természetesen kapcsolatom van Istennel is. Az életünk akkor harmonikus, ha jelen van a kétirányú energia-áramlás. Most a valóság az, hogy az energia egyetlen irányban sem áramlik zavartalanul. Mi az, ami megállítja az energia-áramlást? Pl., a technológia, a gépek, amiket sokkal többre értékelünk, mint a természetes világot. Mit teremtenek a gépek? Zajt és szennyeződést. Többé már nem élünk harmóniában a természettel. A természetet csak arra használjuk, hogy még több energiát termeljünk, hogy még tovább fenntartsuk a zajt, a szétválást. Mi választ el bennünket a többi embertől? Mi okozza a sok félreértést? Milyen falakat építünk önmagunk és mások közé? Falakat építünk, amikor a másiknak nem adunk esélyt arra, hogy beszéljen, hogy megossza a tapasztalatait, a gondolatait, az érzéseit. A kifejezés lehetetlen. Mi az, ami saját magunktól választ el minket? Általában mit teszünk? A testünket egy géppé tesszük. A fizikai szerveink akarnokok és zajt csapnak. Azt hisszük, amikor kielégítjük az érzékeinket, boldogságot tapasztalunk és megtaláljuk a békét. De ez egy illúzió. Egyre függőbbé válunk a fizikai hatásoktól, amiktől azt várjuk, hogy ellazítsanak. Pedig a kettő ellentéte egymásnak. Az érzékszervekből jövő zaj az, ami akadályozza, hogy kapcsolatba kerüljek az igazi énemmel, a valódi, belső lényegemmel. És végül mi az, ami megállítja az Istennel való egység tapasztalatát? Mi szükséges ahhoz, hogy megteremtsem a kapcsolatot Istennel, hogy ráhangolódjak a Forrásra? A tudat csendje.

 

Minden kapcsolatban szükség van megismerésre, tapasztalásra. A hit önmagában kevés, tapasztalni kell, mert a tapasztalat az összekötő híd a hit és az igazság között.