Kapcsolatok

Kapcsolatok

Az összes kapcsolatunk az önmagunkkal megteremtett kapcsolat visszatükröződése. Ha szeretjük önmagunkat, szeretünk másokat. Ha bízunk önmagunkban, bízunk másokban. Ha tiszteljük önmagunkat, tisztelünk másokat. Ha elégedettek vagyunk önmagunkkal, elégedettek vagyunk másokkal is. Ahhoz, hogy jó kapcsolatot teremtsük önmagunkkal, be kell lépnünk a belső világunkba és tapasztalnunk kell. Szánjunk időt a csendes elmélkedésre, amikor találkozunk a magasabb énnel, a belső vezetőnkkel.

Ahhoz, hogy jó kapcsolatot teremtsük önmagunkkal, látnunk kell, mi okozza a negatív érzéseket. Azt is látnunk kell, mi hozza a pozitív érzéseket. Fel kell ismernünk azokat a pozitív érzéseket is, amik csak ideiglenesek, és ezáltal függőséget teremtenek. Az összes kapcsolat közül, amivel rendelkezünk, a legfontosabb az önmagunkkal teremtett kapcsolat. Az önbecsülés nem azzal kapcsolódik össze, amit teszünk, hanem azzal, ahogyan tesszük.

Az egyedüli bukás a feladás. Ne foglalkozz a hibáiddal, mert csak megerősíted azokat. Nézd a saját értékeidet és legyél azokért felelős. A te választásod, hogy hogyan viselkedsz másokkal. Váljál szabaddá az önigazolás csapdájától és az elvárásoktól. Csak ilyen úton juthatsz el a saját személyes erődhöz.

Az emberek közötti kapcsolat az energiacseréről szól. Ahhoz, hogy függetlenek, erősek és szeretetteljesek legyünk és másoknak támaszt adjunk, fontos, hogy megőrizzük a saját határvonalainkat. Az emberek erőjátékokat játszanak egymással, amiben az energiákért versengenek. Ha elvágjuk önmagunkat a belső forrásainktól, akkor beleragadunk az energiák versenyébe. Másokkal a kapcsolatot ne azért keresd, hogy szeretetet, békét, vagy biztonságot kapjál, de te magad váljál szeretetteljessé, békéssé és stabillá, és ezeket az érzéseket oszd meg másokkal a kapcsolataidban.

A mai világ egyik fő kérdése az identitás. Nemcsak, hogy elfelejtettük, valójában kik vagyunk, de a felejtés által a testtel való hamis azonossággal kerültünk kapcsolatba. Amikor az önazonosság hamis, akkor nem lehetséges, hogy stabil öntisztelettel, önbecsüléssel rendelkezzünk. Nincs alap, ami önmagunk megértésén nyugodna, ami által képesek lennénk önmagunkat értékelni. A szellemiség első lépése, hogy megismerem önmagamat. Megtanulom újból tisztelni önmagamat.

Ha körbe nézünk a világban, akkor láthatjuk, hogy a fájdalom, az elkeseredés, a háborúk, a konfliktusok fő oka az öntisztelet hiánya. Ahol öntisztelet van, ott nincs megkülönböztetés, de ha nincs öntisztelet, akkor egyre erőteljesebbé válik a megkülönböztetés ereje másokkal szemben. Ez nemcsak társadalmi szinten működik, de a mindennapi emberi kapcsolatokban is. A szellemiség azt jelenti, hogy újból megtanulunk tisztelettel élni. Tiszteljük a másikat, tisztelettel törődünk a másikkal.

A szellemi erő a szeretet és a tisztaság ereje. Nem akar külső hatalmat, nem akar birtokolni, de harmonikus atmoszférát teremt. Fizikai szinten is láthatjuk, hogy az energia tesz képessé minket arra, hogy természetes, könnyű és kényelmes módon használjuk a dolgokat. Használjuk az elektromosságot, a fűtést, a hűtést, stb. Hasonló módon, a szellemi erő azt jelenti, hogy olyan energiákkal rendelkezünk, amik az életet kényelmessé, humánussá, civilizálttá és még egy lépéssel tovább, istenivé teszik. Mindannyiunk számára lehetséges, hogy a szellemi erőn keresztül visszatérjünk ebbe az állapotba.