A változás törvénye

A változás törvénye

Csak akkor tudunk változtatni az életünkön, ha mélyebb szinten, azaz a gondolataink szintjén ismerjük meg önmagunkat és a céljainkat. Ha valamit igazán akarunk, semmi nem lehetetlen, csak következetes kitartásra és pozitív hozzáállásra van szükség. Minden a gondolati magból indul el – az érzéseink, a cselekedeteink és az általános közérzetünk, mint az elégedettség, a boldogság, stb.

Fontos, hogy felismerjük a szándékaink gondolati magját, mert csak akkor tudjuk pozitív irányba terelni az érzéseinket és a cselekedeteinket a koncentráció erejével. Ezt az állandó és higgadt megfigyelő szerepet az intellektusunk tölti be. Az intellektus a „szűrő” a tudatunkban felmerült gondolatok és a cselekedeteink között, ugyanis az intellektus csak azokat a gondolatokat engedi átmenni a cselekedetbe, amelyikkel egyetért és elfogad. Ennek alapján jönnek létre a tapasztalataink. A cselekedetek helyességét a belső békénk és az elégedettségünk fogja visszaigazolni legkülönbözőbb körülmények között is. Ha az intellektus mérlegelő funkcióját kihagyjuk (automatizált szokásoknál), akkor nem jön létre változás sem a dolgokhoz való hozzáállásunkban, sem a körülményeinkben, azaz marad minden a régi.

A helyes megértés, a döntés és az elmélkedés szintén az intellektus feladata. Az emlékezés egy olyan visszacsatolás a tapasztalatokról és átélésekről, amiből tanulni tudunk, levonjuk a tanulságot és tovább haladunk. A tudatnak és az intellektusnak harmonikusan kell együttműködnie, egyetlen koncentrált gondolatban, ahhoz, hogy a belső pozitív átalakulás végbemehessen.

Az állandó pozitív gondolatok teremtése nem kis dolog. Kezdetben koncentrált odafigyelést és következetes gyakorlást igényel, amíg a pozitív gondolkodás nem válik újra természetessé számunkra. A világ mai állapotában sok az automatikus negatív hozzáállás a negatív tapasztalatok miatt. Azonban egyes egyedül rajtunk múlik, hogy ezen változtassunk. A változáshoz szükséges erőt úgy tudjuk megteremteni egy adott cél elérése érdekében, hogy a tudatunkat és az intellektusunkat koncentráltan egy irányban működtetjük. Felszínre hozva a legbelső értékeinket (béke, szeretet, kiegyensúlyozottság, harmónia, elégedettség), a pozitív rezgések által a körülöttünk lévő atmoszféra is változni fog. Érdemes kipróbálni. A változás mindig velünk kezdődik.  

Ha túl sokat gondolkodunk azon, hogy mások milyenek, miért nem változnak, akkor fölöslegesen felemésztjük az energiánkat. Ha viszont önmagunkon kísérletezünk, egyre gazdagabbak leszünk a tapasztalatokban és így az életünk is sokkal színesebb és sikeresebb lesz.

Mivel a pozitív rezgés sokkal erőteljesebb, így még ha valaki negatívan is gondolkodik rólunk, ha mi pozitívak maradunk és békét, szeretetet, elfogadást, rugalmasságot, stb. küldünk felé, nem fog hatni ránk a másik negativitása, azaz nem leszünk mérgesek, felindultak és elkeseredettek, stb. Ha gyakoroljuk, hogy mindig valami jót adjunk magunkból a másiknak, előbb-utóbb mi is ugyanezt fogjuk visszakapni másoktól.