A hit energiája

A hit energiája

A hitünk a legmélyebb gondolatainkat, elképzeléseinket tükrözi, ami ilyen vagy olyan módon megjelenik életünk minden pillanatában. Mondják, hogy a hit hegyeket mozgat. A legmagasabb hegy a negatív gondolataink, érzéseink, elképzeléseink hegye, amely hátráltatja, megakadályozza, hogy a képességeink a korlátaink fölé emelkedjenek.

A hit megértés és tapasztalat, ami megerősít abban, hogy minden lehetséges, még akkor is, ha az éppen nem látható vagy az értelmünkkel nem tudjuk felfogni azonnal.

A hitből fakadó siker szoros kapcsolatban van az „elengedéssel”. Amikor elengedjük azt, amihez hozzászoktunk, vagyis amitől függünk, akkor új horizontok, új lehetőségek nyílnak meg előttünk.

Életünkre jó példa a rúdugró, akinek segédeszköze a rúd. Mi is sok eszközt használunk az életünkben, amelyek egy adott pillanatban igen értékesek, szükségesek, de egy idő után el kell engednünk azokat. Ugyanez vonatkozik azokra az emberekre is, akik a tudás használata során mélyebb szellemi tapasztalatokat szeretnének elérni. A tudás nagyon fontos és szükséges, tudás nélkül nem tudunk olyan magasságokba emelkedni, ahová szeretnénk eljutni, de egy bizonyos ponton el kell engednünk a tudás támaszát, és ugrani kell. Átugrani a szokások, a hagyományok, a kényelem akadályát, és merészen szembenézni önmagunkkal, és a tudatosságnak egy másik dimenziójába lépni. A kísérletezéshez hitre van szükség, de ezt nem tudjuk megtenni akkor, ha a kényelmi zónánkon belül maradunk. Ha hitünk van, nem szükséges analizálni vagy mindent teljes részletességgel ismerni, mielőtt bármit megteszünk.

Mindaz, amire szükség van, csak néhány alapvető dolog. Amikor egy autót vezetünk, feltétlenül ragaszkodunk ahhoz, hogy ismerjük a motor részletes működését? Mielőtt beszállunk egy liftbe, tudjuk a legteljesebb részletességgel, hogyan működik a lift? A legtöbb ember nem bajlódik ilyesmivel, nekik elég, ha tudják az alapvető dolgokat, és belevágnak a cselekedetekbe. Azonban feltétlenül kell, hogy higgyenek abban, hogy az autót jól szerelték össze, hogy biztonságosan működik, és a lift esetében is elég megnyomni egy gombot, és oda visz bennünket, ahová akarjuk.

A mai modern világban hajlunk arra, hogy túl sokat gondolkozzunk, ellenőrizni, kontrollálni akarjuk mindennek a kimenetelét, de egy ilyen életből hiányozik a spontaneitás, és egyszerűség.

Bár bizonyos keretrendszerre szükség van, de kellően rugalmasnak is kell lennünk ahhoz, hogy helyet adjunk a váratlan, kiszámíthatatlan eseményeknek, a nagy meglepetéseknek. Egy ilyen tér az ablak, amin keresztül beléphet az újdonság fénye. Amikor az élet túlzottan megtervezett, szinte bele betonozzuk magunkat, képtelenek vagyunk a növekedésre, vagy áramlásra, az új horizontok meglátására. A hit lehetővé teszi számunkra annak a felismerését, hogy az optimális eredményt sokszor minden rendszerezés és előre tervezés nélkül is elérhetjük. Az ilyen hit képezi egy új látásmód alapját, és ez teszi lehetővé, hogy felülmúljuk korlátainkat; mert hiszünk abban, hogy sokkal többek vagyunk annál, ami a szemekkel látható. Az ilyen hit az inspiráló energia, ami minden körülmények között előre mozgat.