A lélek anatómiája

A lélek anatómiája

A lélek egy nagyon parányi, tudatos fénypont, szabad szemmel nem látható. A lélek az agyban, a hypothalamus és a thalamus között helyezkedik el az agyalapi mirigyben. A lélek anatómiája a tudatból, intellektusból és a tudatalattiból áll. A lélek oly módon készteti cselekedetre a testet, hogy befolyásolja az agyalapi mirigyet, amely befolyásolja a többi szervet a különböző hormonok és az idegrendszer által. 

Hogyan működik a lélek?

1) A tudat a lélek gondolkodó képessége, ahol minden gondolat megteremtődik. A tudatban jönnek létre az elképzelések, a gondolatok, és az ötletek, függően attól, hogy milyen kívánságaink, érzelmeink és észleléseink vannak. A tudatban lehet a pillanattal kapcsolatos gondolatokat teremteni, a múlt átéléseit feleleveníteni, vagy éppen a jövőre gondolni. A tudat a metafizikai lélek képessége és nem szabad összetéveszteni a szívvel, az aggyal vagy az anyaggal. A tudat teljesen különbözik a testtől.

2) Az intellektus is a lélek képessége, ami felülvizsgálja a gondolatokat. Ez a megértés és döntés hozatal képessége, ami a tudáson és tapasztalatokon alapszik. Amikor az intellektus tiszta és világos, akkor a tudás megértése és alkalmazása természetes és a legjobb döntések születnek Az intellektus az, ami képes emlékezni, különbséget tenni, döntést hozni és az “akaraterőt” gyakorolni. Az intellektusunkban lakozik az okfejtés ereje, és az a lelkiismeretünk ülése is.

3) A tudatalatti vagy lenyomatok az a képesség, ami rögzíti a lélek minden emlékét, átéléseit és tapasztalatait. Ez alakítja a szokásainkat, a személyiségünket, a hitünket, értékeinket és ösztönünket. A tudatalatti egy olyan könyvtár, ahol a lélek összes múltja, a korábbi születéseinek az összes tapasztalata, átélései tárolva vannak. Ez az információ az alapja az illető egyéniségének és személyiségének.