Vegetáriánus étkezés és a tudat békéje

VEGETÁRIÁNUS ÉTKEZÉS ÉS A TUDAT BÉKÉJE

Néhány nappal ezelőtt meglátogattam beteg édesanyámat. A házában van egy tehén, ami néhány nappal azelőtt egy borjút ellett. A borjú szép volt, fényesen csillogó szemekkel és finom fehér bőrrel. Játszadozott, ágaskodott, gyakran anyámhoz jött és fejét az ölébe tette. Amikor erre a jelenetre gondolok, azon csodálkozom, hogy az emberek hogyan tudnak egy ilyen teremtést megölni és megenni.

Van egy védelmi laboratórium Amerikában, San Antonioban, ahol nagyon sok kutatást folytatnak a rák megelőzésére. Magas technológia szintű gépekkel rendelkeznek, melyek részletes elemzést adnak teszteléssel bármilyen élelmiszerről. Egyszer egy kutató vett egy darab húst és egy turmixgépbe tette. A mintát később analízisre küldték a védelmi laboratóriumba. Azt a válasz kapták, hogy az anyag egy állott és bomlásnak induló vizelet. A kutató ugyanazt a mintát elküldte még három különböző laboratóriumnak és mindegyik ugyanazt az eredményt adta. Az anyag nagy mennyiségű ammóniát, nitrogént, húgysavat és más alkotóelemeket tartalmazott.

Egy halott állat testében minden hulladék és tisztátalan termék benne van és a sejtek is meghalnak, amelyek aztán mérgező anyagokat termelnek. És az emberek ezt fogyasztják. A halott test egy halott test. Etikailag és higiéniailag sem szeretünk egy halottal egy fedél alatt lenni. Akkor hogyan merülhet fel az a gondolat, hogy azt a testünkbe tegyük?

Napjainkban a kereskedelmileg tenyésztett állatokat hormonokkal táplálják és olyan takarmánnyal, aminek magas a rovar-irtószer tartalma. Bár vannak szabályok arra vonatkozólag, hogy minden levágott állatot meg kell vizsgálni, azonban ezt számos helyen nem tartják be. Az emberi test valamilyen mértékben képes arra, hogy magába olvassza, feldolgozza és kiselejtezze a hulladékot, amit a hús étkezésével a szervezetébe visz, de ez nagyon sok energiát igényel, és az energia lassan elhasználódik, ami betegségekhez vezet.

Manapság egyre többen lesznek már fiatalkorban betegek. A fiatal, egészségesnek tűnő emberek cukorbetegségben, szívbetegségekben, veseelégtelenségben, tüdő rendellenességben stb. szenvednek. Miért van annyi betegség még azok között, akik magas protein tartalmú ételeket esznek?

Biológiailag az emberi test növényevésre lett teremtve. Alapvető különbségek vannak a húsevő állat és az emberi lény között az állkapocs, a fogak, a karmok, a belek és néhány anyagcsere tevékenység tekintetében, bár vannak, akik azt mondják, hogy a fogazatunk alapján húsevésre születtünk. De a valóság az, hogy a húsevő állatok képesek arra, hogy könnyen feldolgozzák és eltávolítsák a selejtet és a mérgező anyagokat, amik a húsban termelődnek. Az emberi gyomorban lévő enzimek a vegetáriánus étel emésztésére alkalmasak. Ezek az enzimek lúgos természetűek, míg a húsevő állatok gyomra erős savakat tartalmaz. Tehát a természet alapján mi növényi alapú táplálkozásra születtünk.

De a gondolkodásunkkal és az életmódunkkal valahol, valami elromlott. Ma az erőszak mindent áthat. Nemzeti, társadalmi, etnikai vagy egyéni szinten egyetlen nap sem telik el erőszak nélkül. Az emberi lények már a kegyetlenséget és az erőszakot is élvezik.

Az emberek nem ismerik a saját természetes biológiai felépítésüket és étkezési kívánalmaikat. Ott van az a hamis nézet is, hogy a vegetáriánus étel nem tartalmaz elegendő fehérjét. Kutatási adatok mutatják, hogy az embereknek csak korlátolt mennyiségű fehérjére van szükségük. A magas fehérje bevitel ártalmas a testnek. Ha normális vegetáriánus étkezést folytatunk, akkor elegendő tápanyagot adunk a testnek.

Amikor vegetáriánus étrenden vagyunk, akkor a vér más minőségűvé válik. A tiszta vegetáriánus étel magas rosttartalmú, ami hiányzik a nem vegetáriánus táplálkozásból. A termelődő tiszta vér gyorsabb anyagcserét biztosít, kevesebb a veszteség, és így az embernek több energiája marad a magasabb életcélok elérésére. A tudat békéjét nem lehet racionalizálni, magyarázni, vagy bemutatni; azt meg kell tapasztalni. De ahhoz, hogy békéssé váljunk, figyelnünk kellene arra, hogy mit eszünk, mert amilyen az étel, olyan a tudatosság.