Gyógyító tudat

Gyógyító tudat

Manapság a legtöbb ember tudja, hogy a gondolatai és érzései befolyásolják a testét. Az ősi bölcsesség és a modern tudomány is arról informál bennünket, hogy szellemi és fizikai védelmet biztosít, ha pozitívan nézzük a világot. Ha ezt felismerem, és határozottan pozitív maradok, véget tudok vetni a negatív körforgásnak, és érzékelhetem a szeretet erejét a cselekedeteimben is.

 

Ehhez meg kell tanulnunk megerősíteni a tudatunkat. Ez azt jelenti, hogy a tudatot fel kell tölteni pozitivitással. De mi a pozitivitás? Egy szubtilis szellemi hozzáállás, vagy energia, ami mindannyiunk számára természetes, amit fel tudunk halmozni a tudatunkban ugyanúgy, ahogy az elemben az elektromos energia felhalmozható. A tudat pozitív hozzáállása gyógyítja az ént és ez az energia természetesen áramlik másokhoz is. Milyen gondolatok segítik a pozitivitást? Amikor azon gondolkozom – „Mit jelent a szeretet, a béke, az öröm?” -, akkor összekapcsolódom az igazság energiájával önmagamban. Mindannyiunkban ott van a jóság magja, és amikor a figyelmünket erre irányítjuk, természetes módon merülnek fel a pozitív érzések. Úgy nyerhetjük vissza a pozitivitásunkat, ha száműzzük a szívünkből és a tudatunkból az aggodalmat és a szomorúságot.

 

Amikor a gondolataink és érzéseink belső világát szemléljük, akkor tudjuk kiválasztani, miként válaszoljunk a szituációkra, vagy eseményekre és ez segít abban, hogy a tudat pozitív maradjon. Ha őszinte és becsületes vagyok önmagamhoz, akkor láthatom, hogyan javítsak a hozzáállásomon, és cselekedjek helyesebben. Önmagában ez a felismerés is reménnyel tölt el és boldoggá tesz. Ameddig befelé nézünk, mindig van reményünk és lehetőségünk. Miért kellene aggódnunk? Miért kellene önmagunknak kárt okoznunk? Válasszuk inkább a minket is felemelő pozitív hozzáállást!

 

Minél inkább megfigyelőként szemlélem a bennem zajló folyamatokat, a tudatom is annál szabadabbá válik. A tudatom, a gondolataim és érzéseim boldogságot és békességet tudnak teremteni. A jóság és az igazság most is működik a világban. Amikor tudatosan koncentrálok a pozitív minőségekre, akkor lényegében fényt hozok a sötétségbe. A múlt sem üldöz többé és a jövő miatti aggodalmaskodással is felhagyok. Sokkal tisztábban látom, hogy mit kell tennem az örökkévaló boldogságért.