Békében lenni

Békében lenni

Legyél békében önmagaddal

Az első lépés, hogy visszahozzuk a békét a saját életünkbe. Ehhez ismerd meg önmagadat olyannak, aki vagy. Ismerd meg az igazi énedet egy szellemi lényként, mert ez mindennek az alapja. Amikor rendelkezel azzal a világos felismeréssel önmagaddal kapcsolatban, hogy te egy lélek vagy, akkor el kezded megérteni, hogy mindannyian egy dolgot felejtettünk el a belső világunkban, hogy kik is vagyunk valójában. Önmagad megismerésével – lélekként és nem testként -, megteremtődik annak a felismerése is, hogy a béke a te igaz és örökkévaló természeted. A módszer, hogy újra felébreszd ezt a tudatosságot, a meditáció.

Legyél békében másokkal

Fogadj el másokat olyannak, amilyenek. Ez nem is olyan könnyű azt követően, hogy egy egész életet elutasítással és ellenállással töltöttünk.  Amikor felismered önmagadban az elutasítást másokkal szemben, kérdezd meg, miért? Valószínűleg észre fogod venni, hogy ők nem azt teszik és nem olyanok, amit te akarsz. Ez a hiedelem is a felejtésünkből ered, mert elfelejtettük, hogy valójában természetes módon adók vagyunk. Megpróbálunk másoktól kapni és elfelejtjük, hogy az igazi szeretet semmit nem akar elvenni másoktól, az csak ad és megosztja önmagát. Elfelejtettük, hogy a szeretet lényegében az, amik vagyunk. Hallgasd meg a másik szívét. Általában mások sem ismerik önmagukat. A tendencia az, hogy mi akarjuk nekik megmondani, hogy milyennek kellene lenniük. A módszer, hogy igazi békét teremtsünk a kapcsolatokban, hogy ne csak meghallgassuk a szavaikat, de hallgassuk meg az érzéseiket is.  Engedjük, hogy elmondják a saját történetüket. Segítsünk nekik abban, hogy ők is tisztán lássák, mi folyik a szívükben. Ahogy ezt megteszed, megteremted az igazi kapcsolatot minden ítélkezés nélkül, és képes leszel arra, hogy meghallgasd őket nagyobb tisztánlátással; hogy megértsd, valójában mire gondolnak, és mit éreznek.

Legyél békében a világgal

Legyél tudatában annak, hogy nincs olyan a világban, mint mi és ők. Valójában nincsenek határok, csak tanult elképzelések és felfogások, amik arra szolgálnak, hogy megteremtsék a szétszakadást, a különválást. Mi egy család vagyunk. Ez a mi igaz szellemi identitásunk. Amikor másokat és a világot is igaz látásmóddal nézzük, észrevesszük, hogy a régi érzelmi megszokások és reakciók el kezdenek szertefoszlani. Helyette felmerül a természetes nyugalom, és egyre békésebbé válunk a világgal.

Legyél békében a Teremtővel

Legyél nyitott, hogy megkapd a segítséget. Sokan valószínűleg azt mondanák, hogy ők mindezt maguktól szeretnék megtenni, míg mások bevallják, hogy nem tudják megtenni segítség nélkül. Aztán vannak néhányan, akik elkezdenek megnyílni, hogy megkapják a segítséget egy magasabb Erőtől.  Ők nyitottak maradnak a szubtilis Forrás, az energia isteni Forrása felé a szeretet, a fény és erő formáiban. Tudják, hogy minden, amit tenniük kell, hogy nyitottak maradjanak. Ha megtanulod megfigyelni a belső érzéseidet, ha nyitott maradsz, akkor el kezded felismerni annak a magasabb Erőnek a szubtilis jelenlétét, ami megmutatja neked, hol is vagy valójában. Segít abban, hogy békében legyél, és mindent békében tegyél.