A változás minősége

A változás minősége

A minőségi változás annak a képessége, hogy a negatív helyzeteket vagy körülményeket át tudjuk alakítani önmagunk és mások számára valami hasznos dologgá. A „minőségi átalakítók” olyan emberek, akik az ellenállás falait képesek a megértés hídjaivá változtatni, és azokon tovább haladni; bármilyen akadályt a siker egy mérföldkövévé varázsolnak, és a kétség és a bizonytalanság bénító érzéseit az önbizalom ragyogó csillagává alakítják, így távolítva el a „lehetetlenség” gondolatát a tudatból.

Az ilyen emberek az élet folyásával haladnak előre, ami meghatározza az emberi kapcsolatok külső valóságát. Ezek a képességek a hozzáállásukon, a gondolataikon és az érzéseiken keresztül nyilvánulnak meg. Ha az érzések megbánásból, haragból és önzésből fakadnának, akkor, bár külsőleg udvariasak és együttműködők az emberekkel, a kapcsolataik kárt szenvednének és megromlanának. Ugyanakkor, ha az érzés bizalomra és őszinteségre épül, akkor az élet és a kapcsolatok minősége megerősödik. A minőség alapvető forrása a pozitív gondolat rejtett áramlata. Ez nem a szavak, tettek, vagy szerepek kérdése (amik a külső valóság részét képezik), de az alap a rejtett áramlat, a gondolatok, és a tudat aktivitása.

 

A meditáció arra készteti a tudatot, hogy hangolódjon a gondolatok, az érzések és a hozzáállás rejtett áramlataira, amik az emberi realitásunk láthatatlan valósága. A csend tápláló ereje, amit a meditáción és a szellemi tudáson keresztül érhetünk el, megadja annak az értelmét, hogyan hozzuk el a minőségi átalakulást (változást) ebbe a rejtett áramlatba. Egy ilyen változás megerősíti az önbizalmunkat és azon képességünket, aminek segítségével kreatívan és pozitívan tudunk viszonyulni az élethez, és képesek vagyunk könnyedén szembenézni minden helyzettel.