7 jó tanács

7 jó tanács

  • Önértékelés. Tudatosan legyél jó önmagadhoz anélkül, hogy önzővé válnál. Méltányold a különlegességeidet, az eléréseidet, a pozitív oldalaidat.
  • Fejleszd a lágyságot önmagadban. Legyél lágy és kedves önmagaddal. Ne engedd, hogy a megjelenjen benned kritikus személyiség. Az nem te vagy.
  • Ismerd fel az érzéseidet, még akkor is, ha fájdalmat, vagy sértettséget érzel. Ha ezek az érzések kezdenek feltörni a kapcsolataidban, akkor kontrolláld őket teljes megértéssel.
  • Összehasonlítás. Soha ne hasonlítsd magadat másokhoz. Te az vagy, aki vagy. Te különleges vagy. Csak egyetlenegy ilyen van, mint te. Te magad. Hogyan lehetne két különböző dolgot összehasonlítani?
  • A boldogság a fő táplálék. Mindig legyen valami, amit szeretsz csinálni, ami mosolyra késztet, egy olyan hobbi, ami újból a felszínre hozza belőled a gyermeket.
  • Pozitív minőségi idő. Amikor érzed, hogy a hangulatod kezd változni, teremtsél pozitív tapasztalatokat, hogy újból jól érezd magad.
  • Ellenőrzés. Ha nem látod önmagadban a pozitív oldalt, akkor ellenőrizd a gondolataidat. Beszélj önmagaddal, Istennel, vagy valakivel, akiben bízol, aki megérti, honnan jöttél, és te magad is értsd meg, hogy valamit nem látsz tisztán. Ez elvezet a helyes ösvényre.

A sikeres embereknél egy dolog közös, hogy elismerik a bukást. Edison az elektromos égő működését 10.000 alkalommal próbálta ki és sokszor elbukott a kísérleteiben, de ö maga soha nem tekintette azokat bukásnak. Tovább próbálkozott és minden próbálkozása közelebb vitte a végső céljához.

Az önbecsülésünk teljesen független az eléréseinktől. Ha az önbecsülésünket az eredményeink alapján akarjuk megalapozni, akkor mindig ott van a csalódás lehetősége. Nekünk nem győznünk kell. Nekünk nem a legjobbnak kell lennünk, és nem azért kell tennünk a dolgokat, hogy mások értékeljenek. Az életben csak egyetlenegy bukás van, ha mi, magunk mindent feladunk.