Nyugalom válsághelyzetben

Korábban a „válság” szót ritkán lehetett hallani. Most úgy tűnik, hogy minden percben válság van. Ez lehet otthon, a munkahelyen, az országunkban, vagy egy világméretű válság.

Ezek a válságok mind hatással vannak a tudatra. A mai világ legnagyobb válsága, és valószínűleg a leggyorsabban terjedő betegség a világon, az emberi tudat mentális állapota. Tehát milyen lépéseket tehetünk annak érdekében, hogy képesek legyünk megőrizni a nyugalmunkat a válsághelyzetekben?

Kulcsfontosságú, hogy foglalkozzak azzal, ami a belső világomban zajlik, hogy át tudjam venni az irányítást önmagam felett, és elhozzam a nyugalom és a béke érzését a tudatomba. Ahhoz, hogy ne érezzünk érzelmi nyomást egy krízisben, fel kell készülnünk és gyakorolnunk kell.

Három egyszerű lépést követhetünk:

Először is, szánj időt önmagadra. Időt kell szánnunk arra, hogy csendben üljünk, és elmenjünk a belső világunkba. Ha ezt rendszeresen gyakoroljuk, akár néhány percre is, hozzáférhetünk a belső oázisunkhoz, és nagyobb tisztánlátással tudunk visszatérni a külső világban zajló eseményekhez. Amikor kapcsolatba lépünk a belső lényünkkel, látjuk, milyen gondolataink vannak. A meditáció, vagy a gondolatainkkal való együttlétre szánt idő, segít nyomon követni a gondolatainkat, és egy magasabb tudatosságra tudjuk emelni azokat. Felfedezzük, hogy a békével és szeretettel teli lényünk középpontjában állunk. Ezek a tulajdonságok felbecsülhetetlenek, mert ebben a tudatállapotban az intuíciónk lép működésbe, és pontosan tudjuk, mit mondjunk, és mit tegyünk. Minden reggel, amilyen korán csak lehet, és minden este, szánjunk időt erre a fajta belső tudatosságra.

A második lépés a kapcsolat megteremtése a Legfelső Lénnyel vagy Istennel. Kapcsolatot tartani azzal, aki belső erőt tud adni. Amikor erre a Lényre összpontosítunk, megtapasztaljuk a mélységes szeretet hullámait. Bármilyen szeretet, még az emberek között is, képes átalakítani, de az Istentől megtapasztalt szeretet teljesen átalakít. Ez oly módon történik, amire soha nem gondoltunk. Ahol félelem volt, ott bátorság lesz, ahol makacsság volt, ott felmerül a másik megértése… Ez egyfajta varázslat. Fejlesztenünk kell a saját kapcsolatunkat Istennel, és minél többet tesszük ezt, annál édesebbé válik az élet. Kifejlesztjük a bízalmat, hogy bármi is történik, képesek leszünk azzal megbirkózni.

A harmadik lépés a sors megértése. Az az elképzelés, hogy a világ egy színpad, és mindannyian egy csodálatos darabban veszünk részt, nem újkeletű. Gyakran elfelejtjük azonban, hogy minden jó színdarabban vannak nehéz időszakok, de az igazság mindig győz. Lehet, hogy nem tudjuk, mi lesz ezután, és nem is kell feltétlenül tudnunk, ez elrontaná a dráma tervét. Színészek vagyunk, mindannyian részt veszünk és hozzájárulunk a történethez. Valamikor mi irányítottuk a történetet, de úgy tűnik, elfelejtettük a sorainkat, kaotikussá váltak a dolgok, és biztosan nem hallgatunk a Rendezőre. A Teremtő és a Rendező most visszavette a felelős szerepét; csak boldog végeredmény lehet. Ezt a kapcsolatot és viszonyt a Legfelső Lénnyel, a Teremtő-Rendezővel fejlesztenünk kell, napi szinten.

Három egyszerű lépés: Szánj időt arra, hogy önmagaddal legyél, tanulj meg hallgatni Istenre, és légy szemlélő ebben a csodálatos, korlátlan drámában. Minden rendben lesz!