Kezelni a konfliktusokat

Kezelni a konfliktusokat

Kérdés: Egy olyan világban élünk, ahol a konfliktus minden napos. Miért van ez?

Válasz: Azt gondolom, hogy mindannyian elveszítettük a belső erőnket és képességet, hogy gyakoroljuk, amit helyesnek és igaznak ítélünk. Bár tudjuk, hogy a harc nem visz sehová, és a vitatkozás által nem érjük el azt, amit szeretnénk, és csak negatív energiákat teremtünk, de mégsem tudunk ezen változtatni. Ahhoz, hogy a változás megtörténjen, fejlesztenünk kell a belső erőnket, fel kell ismernünk a belső értékeinket és másokét is, azokat el kell fogadni, és meg kell értenünk a különbözőségeket a világban.

Kérdés: Van-e különbség a belső konfliktus és a konfliktus között másokkal?

Válasz: Minden velünk kezdődik. Ha más emberekkel harcolok, akkor valamiért harcolok önmagammal is. Talán nem vagyok képes a gyakorlatba tenni azt, amiben hiszek, és ezért kompromisszumokat kell kötnöm. Ez a harc arra késztet, hogy elveszítsem a belső erőmet, és az értékrendem meginog. Amikor boldogtalan vagyok önmagammal, ez megmutatkozik a kapcsolataimban másokkal. Ugyanakkor minél több megértéssel rendelkezem, és minél békésebbé válok, annál inkább leszek elfogadó és szeretetteljes.

Kérdés: Csendben maradni és visszalépni egy szituációban – ez sokak számára gyengeségnek tűnik.

Válasz: A szellemiség erő. A belső erőt nem kaphatjuk meg szellemiség nélkül. A szellemiség alatt azt értem, hogy sokkal több vagyok, mint ez a fizikai megjelenés. Az erőm a tudatosságomban rejlik szellemi lényként. Én egy élő, gondolkozó lény vagyok, a béke, a szeretet és boldogság lényege. Ezt minél inkább megtapasztalom, annál jobban fogom érezni a belső erőt önmagamban. Csendben lenni nem azt jelenti, hogy elfutok a világtól, de azt jelenti, hogy felemelem egy magasabb szintre a gondolataimat és érzéseimet, mielőtt azokat kifejezem.

Kérdés: Mi van akkor, ha tudod, hogy igazad van, hogyan tudod elérni azt, amit akarsz, miközben megőrzöd a szellemi tudatosságodat?

Válasz: A legfontosabb dolog a türelem. Lehet, hogy igazam van, de mégis várnom kell arra a pillanatra, amikor ezzel mindenki más is egyetért. Ily módon engedem, hogy mások is megtanulják a saját leckéjüket. Lehet, hogy én gyorsan meglátom, hogy mi fog történni, de mások még nem értek el arra a pontra, hogy ezt lássák.

Kérdés: Lehet, hogy felismerjük a változás szükségességét, de hogyan tudjuk azt megtenni?

Válasz: Eszünk, hogy éljünk, hogy fenntartsuk a testünket, de ha mentálisan akarunk túlélni dolgokat, akkor csenddel, pozitív gondolatokkal és minőségekkel kell táplálnom önmagamat; ezzel tudom fenntartani a belső erőmet.