Kvantumugrás: elmozdulni a maszktól a ragyogásig

Kvantumugrás: Elmozdulni a maszktól a ragyogásig

Az anyagi identitás maszkja mögött ott van a szellem ragyogása. A szellemiség nagyon szubtilis és megfoghatatlan. Nehéz felfogni az anyagi tudatosság állapotában. Tegyük fel a kérdést önmagunknak: Ki vagyok én a maszk mögött? Erre nehéz válaszolni, mert a válasz a társadalmi, a nemzeti vagy szakmai identitásunk mögött rejlik. Ezt nehéz felfogni, mert a saját lelkünket próbáljuk megérteni úgy, hogy közben nem látjuk a lelket.

A maszk hamis, mert nem állandó. Az csak egy produktum. Eljátsszuk: Én egy anya vagy egy apa vagyok, én a főnök vagy a beosztott vagyok. Különböző szerepek.       

Nagy bátorságot igényel a maszk eltávolítása. Halloweenkor, amikor mindenki maszkot visel, bárki bármit megtehet. Amikor maszkot viselünk, úgy érezzük, bármit szabad, mert senki nem tudja, kik vagyunk valójában. Egyszer Halloweenkor tűzpiros ruhát és hosszú szőke hajat viseltem, és az emberek, akikkel egész nap együtt voltam, nem ismertek fel. Ezen nagyon meglepődtem.

Amikor levesszük a maszkot, láthatóvá válik önmagunk valósága. Kérdezzük meg önmagunktól: Van bármi rejtegetni valóm? Mindenki el akar valamit rejteni, mert tudjuk, nem vagyunk tökéletesek. Ha mások látnák a tökéletlenségünket, nagyon érzékenyen érintene. Látnák a fájdalmainkat, a szégyenünket, és minden dolgot, amit elrejtünk a maszk mögött. Ezért szereti mindenki a maszkokat.

A kvantumugrás azt jelenti, eltávolítani a maszkot. Ez kockázatos, ezért nagy bátorságot igényel, mert felmerülhet az érzés: talán el fognak utasítani, nem fognak szeretni. Ezt senki nem szeretné. Inkább felvesszük a maszkot és azt mondjuk: ne utasíts el, én érdekes vagyok, én szép vagyok, én gazdag vagyok, én fontos vagyok… Azt akarjuk, hogy az emberek méltányoljanak.

Ilyenkor fel kell tennünk önmagunknak egy mélyebb kérdést: Szeretem önmagamat? Nagyon őszintének kell lenni a válaszban. Szeretem önmagamat? Tisztelem önmagamat? Ha azt tudom mondani, igen, tisztelem önmagamat, akkor kész vagyok arra, hogy levegyem a maszkokat.

A szellemiség azt jelenti: a maszk mögé nézni. Az anyagi tudatosság a maszkra fokuszál. Az anyagi tudatosságban a maszk mögött nincs semmi. A kvantumugrás a szellemi tudatosságban a szándék, hogy megnézzem, mi van a maszk mögött. Ki vagyok én? A maszkom a szerepem, de ki vagyok én mögötte? 

Különböző szerepeket játszunk különböző emberekkel. Sok ember a foglalkozásával vagy a társadalmi szerepével azonosítja önmagát.      

Nagyon nehéz megtudni, kik vagyunk. Egy személy olyan, mint egy gyémánt 56 fazettával. Valaki 2-3 fazettát lát bennünk. A barátaink vagy a munkatársaink más fazettákat látnak. És vannak nagyon privát fazettáink, amiket senki nem lát. Melyik vagyok én? A fazetták maszkok. A szellemiség megtanít arra, hogy mi színészek vagyunk.   Valaha is láttunk gyémántot mikroszkópon keresztül? A gyémánt belsejében ott a ragyogás. Ha eltávolítjuk az összes maszkot, ugyanolyan ragyogóvá válunk.