BEMUTATKOZIK A BRAHMA KUMARIS

A Brahma Kumaris egy világméretű szellemi mozgalom, ami elkötelezett a személyes önátalakításban és a világ megújításában. A szervezetet 1937-ben alapítottak és jelenleg a világon több mint 110 országban, több ezer központja működik minden kontinensen.

Nemzetközi NGO-ként (nem kormányzati szerv) jelentős hatást gyakorol több területen. Ugyanakkor, az igazi elkötelezettsége az egyén segítése a materialista szemlélet szellemivé való átalakításában. Támogatja a béke egy mély kollektív tudatosságának és minden lélek egyéni méltóságának a gyakorlását.

Búzakalász
Rólunk

A szervezet központja Mt. Abuban, Indiában található. Országos szinten helyi képviseletek működnek. A nemzetközi tevékenységet regionális irodák irányítják, melyek központjai Londonban, Moszkvában, New Yorkban és Sydneyben találhatók.

Helyi központjainkban meditációt gyakorlunk és tanítunk, ami megnyugtatja a tudatot és megteremti az egészséges egyensúlyt a belső és a külső világunk között.

További információkat nemzetközi oldalunkon olvashatsz.

KIADVÁNYAINK

A kiadványaink megvásárolhatók az Egyetem központjában: 1111 Budapest, Budafoki út 20. fszt/4.

KÖNYVEK

A szellemiseg felfedezese (1)

Anthony Strano: A SZELLEMISÉG FELFEDEZÉSE

A szellemiség lényege, önmagunk megismerése. Ez a tudás tesz boldoggá bennünket. A szellemiség nem vallási rituálék rendszere, hanem pozitív hozzáállás önmagunkhoz és másokhoz, ami az életet inkább élvezetessé, mint küzdelmessé teszi.

A szellemiség a tudatosság olyan állapota, amikor befelé tekintünk önmagunkba, felfedezzük azt az erőforrást, amellyel az életünket kreatívabban és jelentőségteljesebben tudjuk élni.

Alfa pont (1)

Anthony Strano: ALFA PONT

Az Alfa pont – egy jógi személyes vallomása és tapasztalata az Istennel való kapcsolatáról, aki az életét annak szentelte, hogy ezt a kapcsolatot megértse és fejlessze. Ez a kapcsolat mindent lehetővé tesz, de ezek a lehetőségek csak akkor léteznek, amikor a szeretet tökéletes és korlátlan. Csak Isten adhat ilyen tökéletes és örökkévaló szeretetet.

Alom es valosag (1)

Jayanti Kirpalini: ÁLOM ÉS VALÓSÁG

A kiskönyv a szerző két könyvét tartalmazza: A gondolkodás művészete és Álom és valóság.

Az élet művészetének az alapja a gondolkodás. Bármilyenek legyenek a gondolataim, olyan lesz a világom…

Mi az álom és mi a valóság? A lélek az emberi lény két aspektusa közül az egyik. A másik a test. A lélek nem fizikai, hanem metafizikai és szellemi. Az emberi tapasztalat dinamikája az energiák játéka a lélek és a test, a lélek és az anyag között.

Meditacio a gyakorlatban (1)

MEDITÁCIÓ A GYAKORLATBAN

Az emberek különböző dolgokat várnak a meditációtól. Van, aki békét, mások fegyelmet, erőt, csendet. Ezek mind fontosak, de közülük talán a legfontosabb a lelki béke, a belső nyugalmunk megértése és megtapasztalása. A béke pillanatait megtapasztalni nem nehéz. Ahhoz, azonban, hogy állandó lelki békét tapasztalhassunk, több dologra van szükség.
A meditáció legegyszerűbb definíciója: a tudat helyes használata, a pozitív gondolkodás. A gondolatoknak ez a pozitív áramlása önmagunk megértésén alapul és kulcsszerepet játszik a bennünk rejlő béke kincseinek feltárásában.

HANGANYAGOK

Meditációs kommentárok zenével – minden CD 60 perces

terv_ontisztelet (1)

ÖNTISZTELET MEGTEREMTÉSE

Nagyon sok információnk van a külvilágról, de nagyon kevés a belső világunkról. Talán ez az oka annak, hogy nem rendelkezünk kellő önbecsüléssel, öntisztelettel. Ám amikor átértékeljük, és ezáltal elkezdjük újra becsülni önmagunkat, akkor képesek vagyunk arra is, hogy másokat tiszteljünk…

terv_gyogyito (1)

GYÓGYÍTÓ TUDAT

Csendben ülök, felismerem, hogy valójában én különálló vagyok a fizikai testtől. Bármilyen legyen a testem állapota, biztosnak kell lennem, hogy a tudatom állapota pozitív és egészséges, csak ez tudja meggyógyítani a testem. Amikor a tudatom pozitív, akkor a testem nagyon gyorsan gyógyul.

terv_pozitiv (1)

POZITÍV GONDOLKODÁS

A meditációt gyakorolva megtanulom a tudatom irányítását, hogy az egyre tisztább, békésebb és pozitívabb legyen. A meditáció segítségével megteremtem önmagamban a belső béke és stabilitás érzését.

terv_SZERETET (1)

SZERETET HATALMA

 „A szeretet véget vet a fájdalomnak és nyugodttá és békéssé válok. A szeretet ereje újból feltölti a lelkem. Teljessé válok. Most önmagamat nézem. Látom, hogy a múlt emlékei meggyógyulnak. Képes vagyok a megbocsátásra, és így felejteni és elengedni tudok.

terv_meditacio (1)

MEDITÁCIÓ LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

Nyugodtan és csendben ülök.  Függetlenné válok a körülöttem lévő világtól. Önmagammal vagyok.   Minél közelebb kerülök önmagamhoz, annál mélyebben megtapasztalom az eredeti béke állapotát.  Amikor közel vagyok az igazi énemhez, felismerem, hogy mennyire erős vagyok.

terv_belsoutazas (1)

BELSŐ UTAZÁS

Az Om shanti azt jelenti: én egy békés lélek vagyok, egy tudatos lény, aki ellenőrzi a testét. Ez a Rádzsa Jóga lényege. Ez emlékeztet bennünket a béke mély, eredeti állapotára. Ahogy az eredeti énünk tudatossága fejlődik, visszatér a béke, a boldogság, a tisztaság minősége és a szellemi erő.

EGYÉB KIADVÁNYOK

Ertekeink kartya

Értékeink kártyacsomag

A csomag összesen 65 kiskártyából áll és minden kártyán egy-egy érték és annak a magyarázata található. A kártyacsomagot kiegészíti egy használati útmutatás, ami tippeket ad a kártya használatára a mindennapi életben. A kártyacsomaghoz tartozik egy kártyatartó, ami a kártyák praktikus tárolását segíti.